top of page

Vores skib

"Norðlýsið" betyder Nordlyset på færøsk. Navnet udtales "Nor-lui-si". Skibet blev bygget som fiskeskib på skibsværftet i Torshavn under Anden Verdenskrig. Materialet er kanadisk eg.

I 80'erne overtog den færøske kunstner Tróndur Patursson skibet og transformerede det til sit ideelle sejlskib med Marstal skonnerterne som inspiration. Han betragter skibet som et af sine ypperste kunstværker. I starten af 1990 gik skibet så i turistfart og har været det siden.

The iconic Faroese sailing ship Norðlýsið
Nordlyset efter ombygning i 80'erne

Norðlýsið er rigget som skonnert. Hun er 18,82 meter lang, 5,21 meter bred og stikker 2,32 meter. Lugaret er en kombination af det originale lugar og lastrummet, der før rummede mangen en fangst. Der er fjorten køjer i lugaret som kan prale af kunstnerens håndlavede langbord. Sejlene er fra 2020 og maskinen er en ny 195 KW Volvo Penta.

I 2020 gik skibet i dok på skibsværftet i Torshavn for at gennemgå omfattende reparationer og vedligehold. Der blev også tilføjet diskrete forbedringer på forholdene for vores gæster ombord. Således fik skibet moderne toiletter, ventilation og varme under dæk og en moderne kabys.

Vores mission er at give vores gæster en autentisk, men også behagelig og tryg oplevelse af Færøerne fra havet. Velkommen ombord.

The Iconic Faroese sailing ship Norðlýsið repairs in 2020
Omfattende reparation og vedligehold i 2020


Comments


bottom of page